skip to Main Content

Forår og Algebehandling 

Dagene bliver lysere, træernes knopper springer ud. Foråret er på vej, og så snart solen titter frem, får vi lyst til at trække havemøblerne ud af skuret. Oplevelsen kan imidlertid hurtigt blive ødelagt, hvis træterrassen eller fliserne er belagte med et jævnt lag grønne alger. Selv en vedligeholdelsesfri kompositterrasse kan blive ramt af alger! Det kan også forekomme ved manglende vedligeholdelse at fliserne er blevet udsat for det der i daglig tale kaldes flisepest. Det ser hverken særligt pænt ud eller er særligt sundt for din belægning. Samtidig kan et lag grønne alger hurtigt gøre din flisegang til en fedtet glidebane i vådt vejr. Men der er heldigvis gode råd mod problemet.

Er du blevet angrebet af flisepest? 

Hvornår kan du algebehandle?

Mange tænker at der kun er visse tidspunkter i løbet af året hvor man kan foretage en algebehandling. Du kan sagtens få foretaget algebehandling af dine fliser, din træterrasse, dit tag eller andre overflader året rundt. Men temperaturen skal blot have sneget sig over 8-10 grader og nattefrosten er væk. Derfor opnår du de bedste resultater i foråret, sommeren og om efteråret. Det er især den lange vintersæson med fugtigt vejr og mindre sollys, der har givet algerne gode leveforhold. Derfor er det også foråret, der er den bedste tid på året til algebehandling af fliser, tag og facader. Her går vi nemlig mod lysere, varmere og forhåbentligt mere tørre dage. Det betyder, at algebehandlingen holder længere og ikke bliver udsat for fugt i samme grad før til efteråret igen. Algerne har ganske enkelt rigtigt dårlige vilkår for at bryde frem igen.

Kasper Malmros fra Nul-alger.dk udtaler; ”Det handler også om at tage algerne i opløbet, så de ikke breder sig. De udvikler sig ofte i områder, der henlægger i skygge i store dele af dagen og derfor især om vinteren, når solen ikke har så meget magt til at udtørre. Hvis ikke de bliver stoppet, kan algerne udvikle sig til både flisepest og mos. Så selvom dine overflader ikke er hårdt angrebet, nu hvor foråret har meldt sin ankomst, er det alligevel en god idé at overveje at få et tilbud på en algebehandling. Algerne kan nemlig gå i dvale. Så selvom de ikke vokser mere henover sommeren, så vågner de op, så snart efterårets mere fugtige vejr melder sin ankomst, og så vokser de videre fra, hvor de slap. Generelt er der jo desværre ret fugtigt i Danmark året rundt, så dvaleperioderne er sjældent særligt lange.”

Nul-Alger-med-ordrebog-kasper-malmros
Kasper Malmros

Vil du have en terrasse der er klar til foråret?
Udfyld kontaktformularen til højre, og modtag et tilbud på en professionel algebehandling! 

Vejrforhold og fjernelse af alger

Den værste tid på døgnet at fjerne alger er lige midt i en kraftig middagssol. Det vil udtørre algemidlerne og få dem til at fordampe. Samtidig er det heller ikke godt at behandle i kraftigt regnvejr, da behandlingen i så fald hurtigt vil blive skyllet væk – det er derfor bedst med mindst 6 timers tørvejr efter behandlingen. Hos Nul-Alger.dk retter vi os altid ind efter vejr og vind og planlægger efter forholdene.

Skadelige virkninger

Selvom fliser, murværk, tag eller andet ikke tager væsentlig skade af algeangrebet lige med det samme, så kan alger alligevel forkorte levetiden i længden og ikke mindst skabe store kosmetiske skader. Vandet har nemlig sværere ved at løbe fra, når fliser eller tag er angrebet af alger. Når rodnettet fra blandt andet mos æder sig ned i revnerne, er der større risiko for, at fugten trænger ned under overfladen, og det kan eksempelvis give frostsprængninger, når kulden sætter ind. Alger kan samtidig give store kosmetiske skader, når de får lov at udvikle sig. Et eksempel er misfarvninger, der kan være svære at fjerne igen, hvis alger, mos og flisepest får lov at sidde for længe. Du kan læse mere om vores algebehandling her.

Professionel hjælp

For at få det bedst mulige resultat skal der professionel hjælp til. Mange overflader kræver en behandling i flere trin med både afrensning, behandling og efterfølgende imprægnering.

Se mere om vores algerens service her.

Her er det vigtigt at udføre de enkelte trin under rigtige vejrforhold og overholde tørretid og virkningstid indimellem. Det er heller ikke alle overflader, der tåler alle typer behandlinger eller midler. Hvis du får et algebehandlingstilbud fra Nul-Alger.dk, kan vi, efter aftale, komme ud forbi dig først og undersøge, hvilke typer overflader, du skal have tilbud på algebehandling til.

Vi har en fast tilbudspris på algebehandling på Kr. 995,- som startpris.
Se alle priser

Vis hensyn til miljøet

Vores professionelle udstyr giver os mulighed for at justere vand og rensemiddel i de rigtige doser. På den måde skånes miljøet bedst muligt. Samtidig kan det være en fordel at sørge for løbende vedligehold, da der i så fald ikke behøver bruges helt så skrappe midler og mængder.

Algebehandling bliv klar til forår

Kontakt os i dag!

Ønsker du et uforpligtende tilbud?

Har du spørgsmål ang. algerangreb, algebehandling eller hvordan man få renset sit murværk, facade eller sine fliser i indkørslen, så skriv endelig til os!

    Back To Top