Ser din fliseterrasse en smule kedelig ud? Er den ramt af alger og stenpest? Det skal du ikke være ked af, der kan nemt gøres noget ved det, så den står næsten så god som ny!
Det danske klima er desværre skyld i at mange boligejere rundt om i landet, døjer med alger. Det fugtige og våde vejr, som vi ofte har i Danmark, agere optimale forhold for alger at gro. Men der er hjælp og hente, og du kan også selv komme algerne til livs.
Læs med nedenunder og find ud af, hvordan du selv kan slippe af med alger og flisepest.
Udover kosmetiske årsager er det en god idé at få renset sine fliser med jævne mellemrum. Flisepest og alger kan nemlig forkorte levetiden på fliserne, da de kan forårsage frostsprængninger og gøre fliserne mere porøse. Det kan i værste fald ende med, at du må skifte fliserne ud på din terrasse lang tid før, det ellers kunne have været nødvendigt.
Derudover kan et slemt tilfælde af algevækst også gøre din terrasse utrolig glat i vådt eller fugtigt vejr, og en fliseterrasse er ikke et rart sted at falde.
Men med en fliserens kan du nemt komme problemet til livs. Læs med nedenunder.
Fliserens processen behøver ikke at være særlig svær. Den kan dog tage noget tid og giver varierende resultater alt efter fremgangsmåde, produkter og erfaring. Derfor anbefaler vi altid, at du får nogle, der har prøvet det før, til at hjælpe dig.
Inden du går i gang med fliserens, skal du bruge disse ting:
Når du skal bruge vand til din fliserens, kan du bruge enten det vi kalder en: hedvandsrensning eller en koldtvandsrensning. Som navnet siger lidt om, har det selvfølgelig noget at gøre med, om du bruger koldt eller varmt vand.
Vi anbefaler altid en hedvandsrensning til rens af fliseterrasser, da det giver en nemmere opløsning af algerne i forhold til en koldtvandsrensning.
Fjern alt, der står på terrasen. Havemøbler, krukker, grill osv. De kommer både i vejen under processen, blive beskidte og gå i stykker, og det er der ingen grund til. Stil dem væk og pak ting, der ikke må blive beskidte, ind, eller i det mindste stil dem langt nok væk fra terrassen, så de ikke bliver ramt. Fliserens processen sprøjter nemlig en del, og der er ingen grund til, at dine ting bliver sprøjtet til og bliver beskidte.
Det næste du skal gøre i klargøring processen, er at feje terrassen grundigt for sand, snavs, skidt, blade og lignende. Til du står med en helt “ren” terrasse, der kun mangler at få fjernet alger og eventuel flisepest. Det gør både processen nemmere og giver et flottere resultat.
Med en patio cleaner eller højtryksrenser i hånden begynder du at rense fliserne for alger. Husk at være grundig og tålmodig. Det giver et meget bedre resultat at gøre det ordentligt i første omgang. Bruger du en højtryksrenser, bør du udvise påpasselighed. Vi anbefaler egentlig alle altid at bruge en patio cleaner, men en højtryksrenser kan klare jobbet i mangel på bedre.
Når du renser af for alger, bør du også løbede skylle arealet rent, så du sikrer dig, at du har fået det hele med. Fordi processen sprøjter, kan du også risikerer, at skidt og snavs sætter sig på facaden og soklen af dit hus. Så giv også dette et skyld løbende, mens du er i gang. Det tager mere tid, mens du er i gang, men giver både et overordnet flottere resultat, og du slipper også for at rengøre efterfølgende.
Når du har været hele terrassearealet igennem en gang – eller første gang – så gå det igennem igen og få renset alle de streger og pletter, du ikke fik med første gang. Her er det også oplagt at holde øje med facade, sokkel og vinduer og få skyllet dem ned, hvis der er steder, du har overset første gang.
Når du har gjort dette, anbefaler vi faktisk, at du renser hele arealet én gang til, som du gjorde i andet trin. Det kan måske virke overflødigt, men det giver et langt bedre resultat.
Efter du har rengjort og fjernet alt mos og de øverstliggende alger, er du klar til at algebehandle din terrasse. Det meste mos og alger burde være væk efter rensningen med patio cleaner eller højtryksspuler, men algerne kan nemt gro tilbage igen fra deres rødder i fliserne.Her skal du bruge et godkendt algedræbende middel, som du sprøjter eller smører ud over hele din terrasses areal med en kost eller børste. Det dræber de sidste sejlivede alger og deres rødder.
Imprægnering gør det sværere for alger og mos at gro, derfor er det vigtigt – hvis du vil bibeholde det flotte resultat fra dit hårde arbejde så længe som muligt – at du imprægnerer din terrasse, efter du har renset den.
Vælg et godt produkt og vær grundig, når du påfører det. Vi anbefaler, at du påfører det en til to gange om året. Imprægneringsproduktet vil virke vandafvisende og give algerne nogle utrolig dårlige forudsætninger for at vokse frem igen.
Når imprægneringen er tørret ind, og du har færdiggjort fliserensen, anbefaler vi, at du fylder fugerne med sand eller stenmel. Fliserens processen kan nemlig tage noget af det sand og jord med ud, der fylder fugerne mellem fliserne i din terrasse.
Det er nemt at gøre, du skal blot drysse sand udover hele din fliseterrasse og feje det ind i fugerne. Du skal ikke blive ved, til det er væk, men fej frem og tilbage et par gange. Derefter vil vind og vejr klarer resten. For det bedste resultat bør du dog gentage denne process et par gange. Dette hjælper også mod mos imellem flisefugerne.
Derudover får du et resultat, der tydeligt er udført af professionelle, som ved, hvad de laver. Du kan derfor trygt læne dig tilbage i havestolen og vente spændt på, at du igen kan indtage din flotte terrasse – for når vi renser din fliseterrasse, slipper du for ethvert besvær. Få et tilbud her.
Både vores rensning af fliseterrasser samt den efterfølgende algebehandling og imprægnering foregår ved brug af miljøvenlige produkter.
Når vi udfører en behandling for dig, er det ikke kun dig og din fliseterrasse, vi har for øje – vi tager også hensyn til miljøet.
100%virkningsgaranti
Fortæl os om din opgave
Udfyld formularen, og få et skarpt tilbud på din opgave – det er 100% uforpligtende!
Vi tager ikke kontakt efter kl. 19.00
100%virkningsgaranti
Spørgsmål?
Udfyld formularen, og få svar på dit spørgsmål