Vi sidder klar til at hjælpe: 42 42 42 97

Checkmark, Nul Alger

100% virkningsgaranti

Vi kører i hele landet og løser alle størrelser opgaver

4,6/5 stjerner med +235 anmeldelser

2022-05-26

Hold alger i skak

Blog image

Algerne har ligget som et tilsnavset lag henover dine fliser. Har tilført dit tag en grim farve og fået det til at syne mindst 10 år ældre end det egentlig er. Dit hegn og murværk har fået grimme, grønne striber, der ikke lige er til at komme af med. Det kan nærmest føles som en lettelse, når du endelig har fået foretaget en algebehandling, og er kommet af med alle de grønne alger. Det er en frisk og ren fornemmelse. Men hvorfor skulle det tage så lang tid, før du gjorde noget ved det? Det er et spørgsmål, mange husejere stiller sig selv, når de endelig har fået foretaget en algerens af deres tag, fliser eller facade. Men ved hjælp af simple metoder behøver du faktisk aldrig byde algerne inden for på din grund eller velkommen til din facade igen.

Den store tur

Det kræver en større omgang at få bugt med algerne første gang, men når du først har taget den store tur, kan du faktisk vente mange år, før du behøver tage den igen. Du skal blot holde overfladerne løbende ved lige. Men det er klart, at du ikke kan vedligeholde på noget, der ikke er helt i orden. I hvert fald vil du aldrig få et godt resultat. Du kan sagtens vaske algerne væk med vand og knofedt i mange tilfælde. Men de kommer igen, så snart det er bare en lille smule fugtigt i vejret igen og det danske vejr, er algernes yndlingsvejr. Samtidig skal der mange kræfter til, hver gang, du skal rense dem, og knofedtet eller højtryksrenseren slider på overfladerne gang på gang. Derfor kan du ikke komme uden om den store tur med afrensning eller algebehandling og imprægnering en gang imellem. Men du kan holde algerne i skak, meget nemmere, end du tror.

Forebyggelse med imprægnering

Helt generelt er det ikke muligt fuldstændigt at undgå algevæksten. Slet ikke i det fugtige danske vejr. Men du kan gøre deres levevilkår sværere. På den byggetekniske front kan du bygge et større udhæng på huset, som beskytter væggene mod regn og fugt. Samtidig kan du fælde de store træer, der skygger for din terrasse, så solen ikke kan nå derhen. Bedst af alt kan en imprægnering af fliserne, tag, murværk og andre overflader være med til at beskytte mod fugt og algevækst. Imprægneringen er derfor næsten altid en del af Nul-Algers algebehandling.

Hvad består Nul-Algers algerens af?

Når fliser, tag og andre algeramte overflader har fået lov at stå i mange år, skal de have hele pakken. Der er to forskellige tilgange, når taget, fliserne eller andre overflader skal af med algevæksten.

En afrensning er en effektiv metode, der hurtigt fjerner al vækst via højtryksspuling med hedevand, der er mellem 80 og 120 grader varmt. På den måde fjerner man både flisepest, mos og alger og kan se et resultat med det samme. Denne metode kan benyttes på både fliser og tag, men er også en del hårdere ved overfladen end en algebehandling. For eksempel anbefaler Nul-Alger ikke metoden til et malet tag, da det ofte vil kræve, at taget skal males igen derefter.

En algebehandling er derimod en kemisk metode, hvor overfladen bliver sprøjtet med et middel, der langsomt, men effektivt, dræver algevæksten og får rødderne til at løsne sig. Det kan tage op til 10 måneder før et færdigt resultat viser sig. Her er vind og vejr med til at skylle den døde algevækst og mos væk. Begge metoder kan få dine overflader til at fremstå som nye. I nogle tilfælde benytter Nul-Alger sig af begge metoder.

Efterbehandling

Efterfølgende anbefaler Nul-Alger en imprægnering. Helt overordnet set, betyder en imprægnering, at overfladerne bliver beskyttet mod nye angreb, og at fugten ikke trænger ind i overfladen, men stadig lader den ånde. Virkningen er øjeblikkelig og du kan med det blotte øje se, hvordan vandet preller af taget, eller hvordan dråberne lægger sig oven på fliserne.

Nul-Alger anvender en såkaldt nano-imprægnering, der er særligt skånsom, og kan anvendes på både nye og ældre overflader. Nano-imprægneringen består af et fortyndbart siloxanbindemiddel, der ikke bliver vasket af, selvom du efterfølgende rengør det behandlede område. Når frosten sætter ind, er behandlingen også med til at undgå frostsprængninger i fliserne.

Vedligehold

Som med alt andet, kan du ikke forvente, at dine fliser, dit tag eller dit murværk klarer sig selv de næste 10 år. Det kræver, at du holder det ved lige på den rigtige måde, så du ikke skal begynde fuldstændig forfra igen om blot få år. Efter imprægneringen tilbyder Nul-Alger en vedligeholdsaftale, som samtidig gør det ud for en udvidet garanti på 15 år mod alger og flisepest.

Tænk på glæden ved at kunne stille havemøblerne ud på fuldstændig rene fliser den første forårsdag. Fliser, der ikke viser det mindste tegn på algevækst. Det bedste er, hvis ordet alger slet ikke eksisterer i bevidstheden længere eller ikke er et punkt på dagsorden mellem alle andre af forårets gøremål. Med en løbende vedligeholdsaftale følger Nul-Alger automatisk op på overfladernes tilstand og sprøjter én gang årligt mod mikroorganismer, så de aldrig når at slå rod. Nul-Alger kontakter jer, når det er tid, hvis det er det, I ønsker, men I kan også selv bestemme, når det passer ind.

Kontakt os i dag!

Ønsker du et uforpligtende tilbud?

Nul-Alger.dk tilbyder algebehandling, afrensning og imprægnering af alle overflader og vores kundefokus, ærlighed og kvalitet er i top – derfor har vi tilfredse kunder hos Nul-alger.dk.