Vi sidder klar til at hjælpe: 42 42 42 97

Checkmark, Nul Alger

100% virkningsgaranti

Vi kører i hele landet og løser alle størrelser opgaver

2022-05-26

Algebehandling og algerens til erhverv

Blog image

Det er en kæmpe opgave at vedligeholde og afrense alger på tag eller flisearealer på større byggerier som for eksempel boligforeninger, større kontordomiciler eller lignende. Det kræver både den helt rigtige viden at dække de store arealer. Samtidig kræver det tid – både at sætte sig ind i opgaven og at udføre den – og det rigtige udstyr og de rigtige produkter. Nul-Alger tager sig af både små opgaver, men også store opgaver i erhvervsregi. Vi tilbyder både algebehandling og algerens til erhverv.

Privat eller kommunalt

Boligforeningens ansatte står for at vedligeholde og passe på fællesarealerne, så alt ser pænt ud, bliver holdt rigtigt ved lige, og ikke mindst så ingen kommer til skade. I forvejen har viceværterne travlt med hverdagens gøremål, og det kan derfor være en større omgang at skulle afrense hele flisebelægningen. Det samme gør sig gældende i større, private ejerforeninger, hvor der enten ikke er en vicevært ansat eller hvor viceværten også har rigeligt at se til eller bliver betalt på timebasis.

Et tag er en dyr fornøjelse for regnskaberne. Det er derfor en god idé at passe godt på det. Ofte er boligblokkene i flere etager, og der er højt op på taget, så det kræver fagfolk at få det renset. Det kan være et punkt i budgettet, som flere bolig- og ejerforeninger ikke tænker over, men det kan faktisk være med til at forlænge tagets levetid betydeligt at få alger og mos fjernet.

Skader og udseende

De fleste parkeringspladser og udendørsarealer ved boligblokke og kontorbygninger er ofte anlagt med fliser. Her færdes mange mennesker i løbet af dagen, og på våde dage bliver fliserne hurtigt meget glatte, hvis de er angrebet af alger. Man kan ikke bare salte eller strø sand mod fliseområder, der er glatte på grund af alger, der må hårdere midler til. Det er derfor en god idé at sætte ind tidligt eller forebygge, så algelaget ikke udvikler sig.

Mange virksomheder tænker ikke over, at parkeringspladsen eller fliserne uden for kontorbygningen er det første medarbejdere og besøgende til virksomheden møder, når de ankommer. Man kan pynte nok så meget med blomsterkummer og kunst, men hvis fliserne er angrebet af flisepest, kommer arealet hurtigt til at se både beskidt og slidt ud. Heldigvis kan fliserne komme til at se næsten nye ud med en afrensning eller behandling med algerens.

Algerensning og algebehandling til erhverv

Afrensningen er en effektiv metode, der hurtigt fjerner al vækst via højtryksspuling med hedevand, som er mellem 80 og 120 grader varmt. På den måde fjerner man både flisepest, mos og alger og kan se et resultat med det samme. Metoden kan benyttes på både fliser og tag, men er også en del hårdere ved overfladen end en algebehandling. For eksempel anbefaler Nul-Alger ikke metoden til et malet tag, da det ofte vil kræve, at taget skal males igen derefter.

Algebehandlingen er derimod en kemisk metode, hvor overfladen bliver sprøjtet med et middel, der langsomt, men effektivt, dræver algevæksten og får rødderne til at løsne sig. Det kan tage op til 10 måneder før et færdigt resultat viser sig. Her er vind og vejr med til at skylle den døde algevækst og mos væk. Begge metoder kan få dine overflader til at fremstå som nye. I nogle tilfælde benytter Nul-Alger sig af begge metoder.

Også på nybyggeri

Et nybyggeri tager tid, og selvom flisebelægningen eller taget er det sidste, der bliver lagt, kan det stadig nå at blive angrebet af alger. Algerne er nemlig ligeglade med, om fliserne er af nyere dato eller ældre – de vokser, når vejret er fugtigt. Nul-Alger kan komme ud inden overleveringen af det nye byggeri og give tag og fliser en afrensning og efterfølgende imprægnering, så overfladerne er pæne og bliver beskyttet mod angreb mange år ud i fremtiden.

Nul-Alger benytter en såkaldt nano-imprægnering, som er særlig skånsom, og kan anvendes på både nye og ældre overflader. Den består af et fortyndbart siloxanbindemiddel, der ikke bliver vasket af, selvom man efterfølgende rengør det behandlede område. Når frosten sætter ind, er behandlingen også med til at undgå frostsprængninger i fliserne.

Løbende aftale

Det handler ikke bare om at få foretaget behandlingen én gang, men også om vedligehold og om at holde algerne i skak. Efter en afrensning eller behandling samt imprægnering tilbyder Nul-Alger en erhvervsaftale, som samtidig gør det ud for en udvidet garanti på 15 år mod alger og flisepest. Her kommer Nul-Alger løbende ud og kontrollerer samt vedligeholder de behandlede områder og sørger for, der ikke kommer nye angreb. Læs her, hvad tidligere kunder siger om os eller se før og efter billeder.

Kontakt Nul Alger

Kontakt os i dag på tlf: 42 42 42 97 eller send en mail til kontakt@nul-alger.dk og hør nærmere om fordelene ved et samarbejde med Nul-Alger.

Ønsker du et uforpligtende tilbud?