Vi sidder klar til at hjælpe: 42 42 42 97

Checkmark, Nul Alger

100% virkningsgaranti

Vi kører i hele landet og løser alle størrelser opgaver

2022-10-18

Rens din træterrasse

Blog image

Som det er med de fleste ting; så holder de længere, hvis du behandler dem ordentligt. Det samme gælder for din træterrasse. Læs med og find ud af, hvordan du med få midler og knofedt kan shine din træterrasse op!

En træterrase, der ikke er dækket til af snavs og alger, er mere indbydende og er rarere at trisse rundt på i bare tær. Følger du vores råd i foråret, og når efteråret viser sine flotte farver, kan du forlænge din træterrasses levetid samtidig med, at den vil være mere fornøjelig at bruge tid på.

Konkret guide: Shine din træterrase op med disse 3 råd

Følg vores tre råd for vedligeholdelse af din træterrasse og forlæng levetiden. Vi giver dig en konkret og simpel gennemgang af, hvordan du tjekker, udbedrer skader og vedligeholder din træterrasse bedst muligt.

1. Tjek din træterrasse for råd og løse skruer – hvert år

Det er en god idé at gå din træterrasse igennem en gang eller to om året for at se, om der er noget af træet, der er eller er ved at gå i forrådnelse. Nu før du opdager, om træet er ved at synge på sidste vers, jo før kan du hurtigt og nemt skifte det berørte træ ud. 

Træet kan nemlig knække, og du kan falde igennem det og komme til skade. Derudover er det ikke altid, det ser særligt pænt ud, og det går ud over de næste skridt af denne guide.

Sådan kan du nemt tjekke om træet er ved at gå i forrådnelse: 

Derudover er det en god idé at sikrer dig, om der sidder løse skruer eller søm rundt omkring på træterrassen. Det giver dig en god mulighed for at komme løse brædder i forkanten, da det i værste fald kan ende med at gå stykker. Går du træterrassen igennem i sømmene, undgår du også at nogen kommer til skade på dem.

Sådan gør du, hvis du støder på løse søm eller skuer:

2. Rengør din træterrasse for alger og træbehandling 

Når du har sikret dig, at der ikke er nogle af plankerne, der er rådne eller har løse søm, kan du gå i gang med at rengøre din træterrasse for alger og gammel træbeskyttelse

Det er ikke nødvendigt at bruge en højtryksspuler; det fraråder vi faktisk, da strålen fra sådan en er meget kraftfuld og kan skade træet. Du må ty til godt gammeldags knofedt. 

Det første skridt er at fjerne den olie, maling eller anden form for træbeskyttelse og selvfølgelig alger, der beklæder træterrassen i forvejen. Det giver dig de bedste forudsætninger for at påføre et nyt lag af din foretrukne træbeskyttelse, så din træterrasse kan se næsten helt spritny ud!

 Dette skal du bruge og gøre: 

Er algerne ikke væk, kan du bruge en godkendt algefjerner. Der findes forskellige produkter; nogen der kan sprayes på eller påføres, opøst i vand, med en kost eller børste. Er algefjerner nødvendigt, er det bedst at bruge i tørvejr. Følg brugsanvisningen, lad det virke i den tid, der angives og vask det af med vand. 

Når terrassen er tørret færdig, er det en god idé at gå træterrassen igennem, da afrensningen kan få træet til at hæve sig enkelte steder. Er dette tilfældet, kan du med lidt sandpapir korn 80 eller 100, slibe det ned til det stemmer overens og flugter med resten af træterrassen.

3. Behandl din træterrasse med træbeskyttelse

Når din træterrasse er fri for alger, løs maling eller anden falmet træbeskyttelse, er det en rigtig god idé at give den en ny overfladebehandling med din foretrukne form for træbeskyttelse.

Det er vigtigt, at du ikke starter denne proces i regnvejr, eller hvis det har regnet for nyligt. Træet skal være så tørt som muligt. En god tommelfingerregel er, at gøre det mellem maj og september på et tidspunkt, hvor det helst ikke har regnet en uge.

Du kan enten bruge træbeskyttelse med eller uden pigment, olie eller maling alt efter, hvilket udtryk din træterrasse skal have.

Når du har valgt, hvilken træbeskyttelse du vil bruge, skal du blot:

Skal vi forvandle din træterrasse med en effektiv rens? Få et godt tilbud i dag

Vil du gerne shine din træterrasse op og slippe for både skidt, alger og mos, uden at du selv behøver at løfte en finger? Så kan vi hos Nul-alger.dk tilbyde dig den helt rigtige rensning af træterrasse.

Når vi renser din træterrasse, får du:

Derudover får du et resultat, der tydeligt er udført af professionelle, som ved, hvad de laver – når vi renser din træterrasse, slipper du for ethvert besvær.

Vi skaber resultater – uden at gå på kompromis med miljøvenlige produkter

Både vores rensning af træterrasse samt den efterfølgende algebehandling og imprægnering foregår ved brug af miljøvenlige produkter.

Når vi udfører en behandling for dig, er det ikke kun dig og din træterrasse, vi har for øje – vi tager også hensyn til miljøet.